Ikväll körde jag ett långpass löpning med min grymma vän Ann. Kul att ha en träningskompis där vi kan dra och pusha varandra hela vägen. Så idag skulle vi köra en Kenyan, 15 km löpning där tempot skulle öka var 5:e km. 

Att springa 12-15 km tycker jag är en skön distans men blir ganska tråkigt att köra själv.

Vi sprang 3 x 5,2 km, en perfekt runda där vi varvade vid hennes hus och kunde dricka lite.

Mina ben är fortfarande lite trötta så jag sa att vi kan ju öka för varje vecka. Hehe...börja mjukt och sedan öka tempot. Bra inför kommande tävlingar.

Så vi (eller kanske mer jag) bestämde att vi börjar mjukt denna veckan på 6:15 / 6:05 / 5:55.

Första varvet gick bra, andra med och sedan på tredje varvet ville båda omedvetet öka tempot. Haha!! Innan klockan dog låg vi i 5:20/5:30-tempo. Så vi drog ner tempot rejält och tassade vidare. Det är svårt men nyttigt att hålla ett lägre tempo.

Idag fick jag en skön känsla med löpningen. Inte bara vädret och sällskapet var härligt. Utan KÄNSLAN. GRYM KÄNSLA! Den ska jag lägga på ett bra ställe i mitt minne och plocka fram en regnig och kall kväll i november.

Blandat 15juli13 024

Grymt bra pass en underbar sommarkväll - tack bästa Ann!!