Idag fick jag reda på att simningen i Århus tydligen var ganska tuff och dessutom väldigt mycket maneter. Jag hade pratat med en supergullig danska i omklädningstältet precis innan tävlingen som sa att det var väldigt lugnt i vattnet och att det skulle bli ett lätt simning. Vet att jag under simningen tänkte att vilken tur jag har att det inte var en tuff dag för detta var alldeles tillräckligt. Haha!! Lite roligt tycker jag.

Förutom att ha min grymma simcoach AKs röst i huvudet hade jag mitt egna lilla mantra.  Anna-Karins ord och komihåg för simningen som jag tänkte på var: slappna av i nacken, avslappnade händer, upp med armbågen snabbt, pausa innan du sticker i handen och sträcker ut. Försökte även med att få till mina kickar vilket inte var så lätt men det gick. När jag fick in ett skönt flow så fick jag fäktas med maneter och börja om från början igen.

Något som var skönt var att simningen funkade riktigt bra. Tycker att tekniken funkade, jag hade kontroll och jag blev inte trött. Fick jaga lite killar i vattnet för att få upp lite fart emellanåt, jaga fötter och inte fokusera på de läskiga maneterna.

Ni undrar säkert vad mitt lilla mantra var?

Jag har ett litet mantra i allt som jag gör för att hitta fokus och fortsätta. I simningen har jag förutom Coach Aks ord hittat ett grymt mantra:

Fortsätt simma!! Fortsätt simma!!

Och framför mig ser jag denna lilla varelse som jag tyvärr på senaste tiden blivit alldeles för lik...

Haha!! Min lilla underbara familj tycker jag är en kombination av Tigger och Doris. De har nog rätt i det.

Detta mantrat är det bästa ever!! Funkar på mig. Har du något mantra när du tränar?

Även om jag inte är den snabbaste simmaren så har jag gjort det som jag ville: simmat snabbare än förra året och klara min cutoff som jag var orolig över. Dessutom har jag tack vare TI blivit en bättre simmare rent tekniskt men också har jag jobbat med den största demonen av dem alla - min rädsla! Jag är inte rädd längre och jag får ingen panik. DET känns riktigt härligt!

I höst ska jag jobba stenhårt med simningen och träna extra hårt med Anna-Karin. Ska bli så spännande att se vad lilla Doris kan åstakomma. Sakta men säkert tar jag mig framåt mot mitt mål!! Ingenting är omöjligt!

Imorgon är det dags för ett nytt simpass. Då i sällskap av mitt grymma TjejKlassikergäng!

Nu ska lilla Doris sova!