IMG 1441 

Min underbara vän Sussi ska ut på ett riktigt äventyr och jag ska följa med. Tillsammans med vännerna Nina & Sussis make Erik ska vi supporta henne hela vägen fram.

 Spartathlon är ett ultralöplopp i Grekland på ca 246 km (galet!) och ska utföras på max 36 timmar. Det är inte bara ett ultralopp utan har även en historisk bakgrund. Men det tänkte jag berätta lite mer om när jag kommer hem efter loppet. Vill ni kika in så kolla in denna länken: Spartathlon .

Inte nog med att hon ska springa 246 km utan hon vill dessutom samla in pengar till Barncancerfonden. Jag blir så otroligt berörd.  Vilken fantastisk insats! Varenda krona räknas. Har du möjlighet så sätt in en liten slant redan idag. Det gjorde jag precis. https://www.barncancerfonden.se/jag-vill-bidra/egen-insamling/alla-insamlingar/s/spartathlon-mot-barncancer/

 Här kommer ett enlägg från Sussi :

Genom åren har mitt liv, av både löpningen och mitt jobb som fotograf, korsats av enormt många intressanta människor, så många möten som varit roliga och lyckliga. Men där har också funnits möten som varit allt annat än lyckliga. Människor som förlorat nära och kära i vidunderligt tragiska historier. Och det finns några möten som för alltid etsat sig fast i mitt minne och det är när barn och ungdomar farit illa eller blivit sjuka.

När jag anmälde mig och fick en plats till Spartathlon kände jag att jag inte bara vill springa loppet, jag vill göra något större av det. Jag har bara inte vetat vad. I helgen när jag sprang mina intervaller mötte jag en person som är en av dessa personer med en tragisk historia. En pappa till en 17-årig tjej som drabbats av cancer. Han ler så glatt och ingen kan ana vad som rör sig i hans inre. Men när jag möter honom slår det mig att det finns nog inget i världen som är så orättvist som när ett barn dör. Ett barn som inte fick veta vad livet hade kunnat vara. Som inte fick veta hur underbar denna värld är.  Som aldrig fick veta vad de var gjorda för. Vars föräldrar måste undra resten av sina liv vad detta barn hade kunnat bli.

Jag har aldrig varit i närheten av barncancer annat än genom människor jag mött som den leende pappan. Men det räcker för att veta vad jag ska göra nu.

Spartathlon kommer bli en insamling till Barncancerfonden. Mitt mål är att samla in en krona per steg jag tar på Spartathlon. Loppet är 246 km långt och om jag inte räknar helt fel blir det ca 300 000 steg. Alltså 300 000 kronor. Loppet går den 29 september och jag startar nu för att inte hinna ikapp insamlingen. Det viktigaste nu är inte att ta mig i mål på loppet utan att vi tillsammans vinner kampen mot barncancer. Här kan du lämna ditt bidrag: https://www.barncancerfonden.se/jag-vill-bidra/egen-insamling/alla-insamlingar/s/spartathlon-mot-barncancer/

Läkaren säger "Du kommer aldrig mer kunna springa." Min värld rämnar och jag går gråtande därifrån. Löpningen var viktig för mig redan för 20 år sedan. Efter några maraton fick jag en stressfraktur som vägrade läka. Släppte löpningen med tungt hjärta och började träna annat.

Nu är jag helt euforisk. För några veckor sedan sprang jag 12 mil på asfalt och efteråt kände jag ingenting i benen. Jag är en aning trött men har ingen träningsvärk, ingen stelhet (mer än min normala stelast-i-universum-stelhet), inga skador, ingenting dåligt. En fin vän filmade min sista mil och när jag ser mitt löpsteg blir jag lycklig, jag ser ju ut som de där snabba löparna som jag ofta tittar på och beundrar så mycket. Och jag säger det med en stor dos ödmjukhet och respekt men jag måste vara gjord för att springa.

Nu tänker jag på alla de cancerdrabbade barn som kanske aldrig får veta vad de var ämnade för. För att de ska få chansen att ta reda på det kommer jag samla in pengar till barncancerfonden när jag springer Spartathlon i höst. Mitt mål är att samla in en krona per steg jag tar. Loppet är 246 km långt och om jag inte räknar helt fel blir det ca 300 000 steg. Alltså 300 000 kronor. Loppet går den 29 september och jag startar nu för att inte hinna ikapp insamlingen. Det viktigaste nu är inte att ta mig i mål på loppet utan att vi tillsammans vinner kampen mot barncancer. Här kan du lämna ditt bidrag: https://www.barncancerfonden.se/jag-vill-bidra/egen-insamling/alla-insamlingar/s/spartathlon-mot-barncancer/