IMG 4233

Nu är det bara 4 veckor kvar till Ironman 70.3 på Mallorca och jag ser verkligen fram emot att få tävla. Lite pirrigt då det kommer att vara en utmaning. Tur att jag gillar utmaningar!

Dock är det svårt att få till bra cykling innan tävling då vi befinner oss i kalla Sverige. Träningshelgen i Lund var en grym start på cykelsäsongen och just under en av våra cykelturer i Lund småpratade jag med Amanda om var det är bra att cykla i Roslagen. Vi sa båda att just Hakungebacken är grymt bra för att träna backe. Jag erkände då också att jag gjorde allt för att undvika Hakungebacken på mina cykelpass. Hahaha!! Men då slog det mig att jag skulle ju kunna köra ett gäng vändor för att få till lite höjdmeter inför tävlingen på Mallorca.

Det är ca 650 höjdmeter på cyklingen och Hakungebacken är 50 höjdmeter. Så jag tänkte att en 10 vändor vore ju grymt som träning. Ibland är de knasigaste idéerna de absolut bästa!

IMG 4228

 Den ser ju inte så brant ut men jag kan lova att det känns...

Mötte en cyklist efter några vändor och hälsade glatt. Han var på väg ut mot Brottby. När jag var mitt i backen på min näst sista märkte jag att det kom en cyklist bakom mig. Då hör jag glatt någon säga: Men jösses, hur många gånger har du kört egentligen? Jag har en kvar sedan har jag gjort mina tio, sa jag glatt! Starkt jobbat fick jag tillbaka och han cyklade iväg med starka ben uppför backen. Jag kan säga att jag blev både mallig och fick lite extra energi efter det.

IMG 4231

Nöjd och glad tjej efter 10 vändor i denna mytomspunna backe.