hejhopp

Nu är det dags att kicka igång kroppen igen efter Ironman Kalmar. Det enda som jag har gjort sedan tävlingen är mina företagspass och bara det har i sig varit ganska tufft då kroppen har bråkat. Jag har lagt fokuset på att jobba och vara mamma. Vardagen kan vara tuff bara den. Jag somnar i princip överallt och ibland kan det se riktigt roligt ut när jag lutar mig bakåt och blundar. Två sekunder och jag sover. Sedan har det varit och är fortfarande en del provtagningar, läkarbesök och undersökningar som tar sin lilla tid. Nu hoppas jag att jag snart får reda på vad som stökar så att jag kan köra igång igen.

Minsta lilla pulshöjning och det känns som om hjärtat håller på att hoppa ut ur bröstet. Riktigt obehagligt. Ett intervallpass hade varit att föredra före de pulshöjningar jag nu har.

I oktober ligger mitt fokus på styrketräning och simningen. Jag har kört igång Mastersimning med Simcoachen och grymmaste Anna Rosén Rösiö en gång i veckan. Självklart kan jag inte köra på fullt ut ännu men det är ju bättre och göra så mycket det går. Det är ju så otroligt roligt! Tänk vad långt jag har kommit med min simning. När det kändes som mest hopplöst började jag simma för Anna Karin Lundin i Göteborg och vips började det funka bättre och bättre. Jag har fortfarande svårt att koordinera kroppen i vatten vilket är riktigt frustrerande då jag har en enorm kroppskontroll på land. Men med Annas hjälp kommer det att släppa! Om läkarna sedan hittar vad det är som gör att jag krampar om jag går upp i puls så kan jag kanske få börja simma fort också.

Min plan för 2017 börjar så smått ta form. Det känns otroligt inspirerande! Känner att vare sig jag blir snabbare eller ej så kommer detta att bli ett grymt år! Kolla bara på hur mitt 2016 blev. Idag höll jag en föreläsning i Göteborg om just hållbar hälsa, att sätta mål och om mina utmaningar på Kilimanjaro och Ironman Kalmar. Det var inte så svårt att trycka på anmälningsknappen under eftermiddagen till Ironman 70.3 Jönköping. Haha!!

Så tanken är att det blir fokus på medeldistansen i triathlon (halv Ironman) och halvmaror. Vill få min lågintensiva nivå lite snabbare. Är det någon som har tips på bra och roliga halvmaror som jag inte ska missa under vintern och våren?

Nu är jag anmäld till Womens Health Halfmarathon i april, Ironman70.3 Mallorca i maj och Ironman 70.3 Jönköping i juli. Vad mer ska jag hitta på tro? Lite sugen på GöteborgsVarvet...

Bring it on säger jag bara!

Vad har ni för planer för 2017?